Kartoffel
Ikke en rigtig pizza
Kan en pizza være en pizza, hvis der ikke er ost på? Smager en pizza bedre, hvis du spiser den efter midnat? Hvad er en pizza overhovedet? Starter vi med filosofiens første principper, så består en pizza af brød med topping, som du bliver både mæt og glad af at spise — Og her er problemet med denne “Pizza”. Den gør dig glad, men du bliver ikke mæt.
Altså, du bliver mæt hvis du spiser mere end én, men det er ikke en tilfredsstillende mæthed. Det er mere en kvalmende mæthed, som hvis du spiser dig mæt i chips, snickers eller vaniljeis. Ikke at der nødvendigvis er noget galt med at spise sig mæt i chips… Det kan være en helt legitim måde at håndtere stressede situationer, som når kæresten slår op, din chef siger du går i grimme bukser eller din far ikke vil låne dig penge. Er det din situation, så kunne jeg aldrig finde på at dømme dig. Vi har alle været der — Lav 3-4 “pizzaer” og spis dig kvalmende mæt i brød og kartofler, til du ruller rundt på gulvet, for til sidst at falde i søvn kl. 20 en lørdag aften.
Anyway… Denne opskrift pisse lækker som en forret, en frokost eller skåret ud i mindre stykker og serveret som snacks til en tapas-aften. Det er også en flot ret og den vil pynte på din Instagram.
Lav “pizzaen” på italiensk maner, hvor du former pizzadejen så tyndt som muligt.
Sådan gør du
Vælg først din pizzadej. Jeg vil anbefale en pizzadej hævet med surdej eller en pizzadej hævet med fordej. Den hurtige pizzadej er ikke egnet til denne opskrift.
Skræl kartoflerne og skær dem i papirstynde skiver. Det er nemmest med et mandolinjern, men en skarp kniv kan også gøre det. Læg dem i koldt vand i 20-30 minutter for at fjerne noget af stivelsen og dup dem til sidst af med køkkenrulle.
Mens kartoflerne ligger i vandet forvarmer du ovnen til sin højeste temperatur. Det tager omkring 30 minutter. Herefter former du din pizzadej og topper den med kartofler og rosmarin.
Lad være med at overlappe kartoffelstykkerne, for så har de svært ved at blive sprøde.
“Pizzaen” er færdig når dejen er sprød og begynder at få mørke pletter.
Drys med havsalt og olivenolie når “pizzaen” kommer ud af ovnen.