Hurtig pizzadej
Når du er sulten lige nu
Denne pizzadej er færdig på omkring 90 minutter og er derfor nem at lave i hverdagene. Ingredienserne er næsten identiske med pizzadej med fordej, mængden af gær er bare 20-doblet. Misforstå mig ikke, pizzadejen smager stadig dejligt, men har du tid til lave en pizzadej hævet på fordej eller den helt fænomenale pizzadej hævet på surdej i stedet, vil jeg klart anbefale at du prøver dem.
Bemærk: Du kan sagtens bruge almindeligt gær i stedet for tørgær. En alm. pakke gær (50g) svarer til 11g tørgær, så bruger du almindelig gær skal du bruge 18g i denne opskrift.
Sådan gør du
Bland alle ingredienserne i en skål og ælt med håndæltningsmetoden.
Dæk skålen med et viskestykke og lad dejen hæve i 1 time.
Strø lidt mel ud på køkkenbordet og vend forsigtigt dejen ud på bordet. Strø også mel hen over toppen og form den til en bold. Vær påpasselig med dejen og undgå at presse for meget luft ud af den. Læg et stykke madfilm eller et viskestykke løst hen over dejen og lad den hvile 20 minutter ved stuetemperatur.
Form pizzadejen med hænderne og top med dine valgte ingredienser.