Favoritten

Den prætentiøse italiener

En pizza som du med garanti kender. Skinke og ost. Egentligt kan man kalde den en form for pizzaiansk parisertoast. Den findes i utallige afskygninger med forskellige småjusteringer, hemmelige ingredienser og eksotiske olier.

Denne pizza fungerer rigtigt godt til eksperimenter, fordi basen med skinke, ost og champignon både er mild i smagen, så det er nemt at finde kontraster, og samtidig er det en umami-bombe der er rigtigt lækker i sig selv.

Her får du grundstenen som alle de andre opskrifter bygger på. Den smager rigtigt godt uden ekstra dikkedarer, men jeg vil anbefale at du gør den til din egen ved at toppe med ekstra ingredienser.

Pizzaen skal laves på italiensk maner, med helt tynd og sprød pizzabund. Samtidig skal du begrænse dig selv i mængden af topping, for den eneste måde du kan ødelægge denne pizza, er ved at lave den vandet og sjattet med for meget fyld.

Som inspiration til ekstra topping kan du bruge trøffelolie, oliven, mascarpone, syltede chilli, parmesan, artiskokhjerter, ruccola og grillet squash.

Skinken i denne opskrift er prosciutto, men den kan byttes ud med andre skinketyper som serano, jamon iberico eller bayonne. Vælger du en saltet skinke skal du passe på med andre saltede toppings.

  1. Vælg først din pizzadej og start med den. Surdejens karakter er rigtig lækker i en italienske pizzaer, så hvis det er muligt, giver det det bedste resultat. Alternativt fungerer en pizzadej hævet på fordej også ganske fint, men jeg vil ikke anbefale en hurtig pizzadej til denne pizza.

  2. Vælg herefter din sauce. Både kold og kogt fungerer til denne pizza. Jeg hælder selv mest til den kolde, men det er en smagssag og uanset hvad, så er saucen det næste du skal igang med.

  3. Forvarm ovnen til sin højeste temperatur. Lad den varme op i minimum 30 minutter, så den er brændende varm.

    Mens ovnen forvarmer kan du samle pizzaen. Start med at forme pizzadejen så tyndt som muligt. Brug derefter en stor ske til at køre et tyndt lag pizzasauce på. Det er nemmest at starte i midten og sprede saucen som en spiral fra midten ud mod kanten. Der skal være ca. 2cm kant uden sauce. Herefter fordeler du halvdelen af mozzarellaen og venter med den sidste halvdel af osten til efter pizzaen er bagt.

    Derefter topper du med dine valgte toppings

  4. Bag pizzaen til dejen har kulør og osten begynder at få mørke pletter. Tag den ud af ovenen, fordel den sidste mængde mozzerella og lad pizzaen hvile i fem minutter inden du skærer ud.

Kender du en pizza vi bare må prøve?

Send din opskrift