Vegetaren

En frisk og lettere pizza med masser af smag

Vegetarpizza kan laves med rigtigt mange forskellige grøntsager, og du kan for det meste lave nogle ret lækre pizzaer med de rester du har i køleskabet. Brug denne opskrift som et udgangspunkt, men byt ud på ingredienserne efter hvad du lige har liggende.

Skal pizzaen være frisk, og det skal en vegetarpizza gerne, så kan de syrlige og bitre smagsnuancer hjælpe os. Frisk salat (efter pizzaen er bagt), limesaft eller syltede chilier er et godt sted at starte.

Du kan nærmest tænke på en vegetarpizza som en form for salat, og derfor har den også godt af et drys olivenolie og friskkværnet sort peber efter den er kommet ud af ovnen.

Denne pizza bruger også hytteost, i stedet for mozzarella, for at gøre pizzaen mindre tung.

  1. Vælg først din pizzadej. Jeg vil anbefale en pizzadej hævet med surdej eller en pizzadej hævet med fordej. Den hurtige pizzadej er ikke egnet til denne opskrift.

  2. Vælg herefter din sauce. Du kan bruge både kold og varm pizzasauce, men til denne opskrift foretrækker den jeg kolde, fordi den kogte er en anelse mere tung i smagen.

  3. Forvarm ovnen til sin højeste temperatur. Lad den varme op i minimum 30 minutter, så den er brændende varm.

    Mens ovnen forvarmer kan du samle pizzaen. Start med at forme pizzadejen, gerne rimeligt tynd da en knasende sprød bund går godt til vegetarpizza.

    Herefter fordeler du ingredienserne ud over pizzaen (Pånær rucola, peber og olivenolie — de skal på efter bagningen).

    Drys lidt havsalt ud over tomatskiverne — Så smager de af mere og bliver mindre vandede.

  4. Bag pizzaen til dejen er sprød og tomaterne ikke længere smider vand fra sig.

    Fordel rucolaen over den færdigbagte pizza og drys med olivenolie og friskkværnet sort peber

Kender du en pizza vi bare må prøve?

Send din opskrift