Pizza med pepperoni

Pepperoni

Pepperoni-pizza egner sig særdeles godt til en tykkere bund. Hvis du har en støbejernspande kan du følge Serious Eats opskrift på Foolproof Pan Pizza for at få en lækker og luftig bund.

Alternativt kan du bare bruge en almindelig pizzabund. Til pepperoni pizza kan du både bruge en hurtig pizzadej, en dej med fordej eller en dej baseret på surdej.

Den billige pepperoni, som du finder til ca. 10kr i supermarkedet, giver en ganske fin pizza, hvis din ovn bliver varm nok til at stege den helt sprød — Men opgraderer du pølsen, så kan tydeligt smage forskel og det er pengene værd.

Du kan også bruge andre former for salami og krydrede pølser. Chorizo, Salsiccia og Nduja fungerer f.eks. rigtigt fint som alternativ til pepperoni.

Som med de fleste pizzaer har du også rimeligt frit spil ifht. hvad du ellers topper med. Pepperoni går godt sammen med bl.a. champignon, løg, oliven, chili og feta.

Sådan gør du

  1. Vælg først din pizzadej og start med den. Pepperonipizza fungerer fint med alle dejopskrifterne.

  2. Vælg herefter din sauce. Napolitansk margarita er traditionelt lavet med en kold pizzasauce, men du kan også sagtens bruge en kogt pizzasauce. Det er en smagssag, men uanset hvad, så er saucen det næste du skal gå igang med.

  3. Forvarm ovnen til sin højeste temperatur. Lad den varme op i minimum 30 minutter, så den er brændende varm.

    Mens ovnen forvarmer kan du samle pizzaen. Start med at forme pizzadejen, enten tyndt eller tyk afhængig af din præference.

    Brug derefter en stor ske til at køre et tyndt lag pizzasauce på. Det er nemmest at starte i midten og sprede saucen som en spiral fra midten ud mod kanten. Der skal være ca. 2cm kant uden sauce.

    Herefter fordeler du ingredienserne (Pånær parmesan, den skal på efter bagningen) ud over pizzaen.

  4. Bag pizzaen til dejen har kulør, osten begynder at få mørke pletter og pepperonien er sprød og gerne en anelse brændt.

    Det kan være svært at time det hele. Hvis din pepperoni stadig er lidt slatten, når resten er færdigbagt, kan du tage pizzaen ud og flambere pepperonistykkerne med en gasbrænder. Så bliver de helt perfekte.

    Riv parmesan hen over pizzaen efter den er kommet ud af ovnen.

Kender du en pizza vi bare må prøve?

Send din opskrift