Margarita
En simpel klassiker
De fleste af os kender den kedelige margarita fra frysedisken og de dårlige pizzariaer, men laver du den ordenligt, med gode råvarer, er det både en af de nemmeste og en af de lækreste pizzaer du kan lave.
Margaritaen består af få og billige ingredienser, så hvert element træder tydeligere frem her, end i mange andre pizzaer. Prøv at skaffe bøffelmælksmozzerella og San Marzano tomater. Det vil løfte pizzaens niveau markant.
Sådan gør du
Vælg først din pizzadej og start med den. Surdejens karakter er rigtig lækker i en margarita, så hvis det er muligt, giver det det bedste resultat. Alternativt fungerer en pizzadej hævet på fordej også ganske fint, men jeg vil ikke anbefale en hurtig pizzadej til denne pizza.
Vælg herefter din sauce. Napolitansk margarita er traditionelt lavet med en kold pizzasauce, men du kan også sagtens bruge en kogt pizzasauce. Det er en smagssag, men uanset hvad, så er saucen det næste du skal gå igang med.
Forvarm ovnen til sin højeste temperatur. Lad den varme op i minimum 30 minutter, så den er brændende varm.
Mens ovnen forvarmer kan du samle pizzaen. Start med at forme pizzadejen så tyndt som muligt. Brug derefter en stor ske til at køre et tyndt lag pizzasauce på. Det er nemmest at starte i midten og sprede saucen som en spiral fra midten ud mod kanten. Der skal være ca. 2cm kant uden sauce. Herefter fordeler du halvdelen af mozzarellaen og halvdelen af basilikummen. De sidste to halvdele kommer på efter pizzaen er bagt.
Bag pizzaen til dejen har kulør og osten begynder at få mørke pletter. Tag den ud af ovenen, fordel den sidste mængde mozzerella og basilikum og lad herligheden hvile i fem minutter inden du skærer ud.
Denne video viser hvordan en margarita bør ser ud, lige inden du smider pizzaen i ovnen. Se bort fra bagetiden med mindre du har en rigtig pizzaovn: