Kogt pizzasauce
Den besværlige, som er alt arbejdet værd!
Vil du have en pizzasauce med masser af dybde og sødme, så skal tomaterne koges op i minimum 3 timer (45 min hvis du har en trykkoger). Ved den langsomme simren, når tomaterne at udvikle sin naturlige sødme på en utroligt lækker måde. Mange af de pizzasauces du finder i supermarkedet er med tilsat sukker, for at efterlige denne smag, men det giver ikke det samme som en rigtig langtidssimret tomatsauce.
Når du alligevel er igang, så lav hellere en stor portion. Tomatsaucen er også fantastisk i pasta- og gryderetter. Derudover brænder saucen lettere på hvis du kun laver den med en enkelt dåse tomater, fordi vandet hurtigt kan fordampe uden du opdager det.
Saucen holder op til en uge i køleskabet og denne opskrift giver nok til ca. 8 pizzaer.
Som med al andet tomatsauce, er dåsetomaterne 95% af indholdet. Derfor har kvaliteten af tomaterne en styr indflydelse endelige smag. Kan du finde San Marzano tomater på dåse, vil det løfte saucen til et højere niveau.
Du kan bruge alle slags dåsetomater; Hakkede, flåede og tomatpulp.
Sådan gør du
Bruger du flåede tomater, i stedet for hakkede, skal du først hakke dem i mindre stykker. Brug en gaffel eller lign. til formålet.
Hak hvidløg groft og bland det hele i en gryde eller trykkoger. Varm stille og roligt op til kogepunket, så tomatsaucen ikke brænder på og lad det simre ved svag varme i ca. 3 timer. Tilsæt ekstra vand, hvis tomatsaucen er ved at tørre ud.
Bruger du en trykkoger skal tomatsaucen have 45 min ved 1 bar.
Smag saucen til. Den har muligvis brug for et ekstra skud salt efter den har simret og smagene har udviklet sig.