Kold pizzasauce
Den klassiske
Klassisk kold pizzasauce, der minder om den fra pizzariarne. Du kan lave det hele på få minutter.
Denne opskrift er baseret på 1 dåse tomater, og giver nok til 2-3 pizzaer.
Da dåsetomaterne udgør 95% af den færdige sauce, så gør kvaliteten af tomaterne naturligvis en stor forskel. Du får en fin pizzasauce med billige dåsetomater, men kan du finde nogle San Marzano vil du tydeligt kunne smage forskel.
Det er fristende at lave tomatsaucen med friske tomater, men med mindre du har nogle helt solmodne fra drivhuset, så bliver saucen alt for vandet og kedelig med friske tomater.
Sådan gør du
Hæld tomaterne i en si, så det overskydende saft kan løbe fra. Bruger du hele flåede tomater skal du hakke dem i lidt mindre stykker med en ske eller lign. så saften indeni også kan løbe fra.
Idéen med at si den overskydende saft fra, er at få en tykkere sauce, der ikke gør din pizza vandet eller slatten.
Du kan evt. bruge den overskydende tomatjuice i en Bloody Mary, mens du venter på at pizzaen bager.
Standard suace: Bland det hele sammen og blend til du har den ønskede konsistens.
Chunky sauce: Bland halvdelen af tomaterne med de andre ingredienser og blend til det er helt jævnt. Tilsæt derefter den sidste halvdel af tomaterne og blend i 1 sekund.